Науковий математичний шоурум в рамках Дня Науки в МДПУ імені Богдана Хмельницького.

Студенти І та ІV курсів кафедри математики і фізики під керівництвом ст. викладача Яковенко А. С. дали можливість майже сотні школярам Мелітопольської ЗОШ #4 приміряти математику у повсякденних життєвих ситуаціях.

На науковому інфотейменту працювало 7 локацій з різними головоломками та завданнями для учнів середнього та старшого звена. На локаціях діти мали можливість розгадати різні геометричні головоломки з використанням властивостей планіметрії; подивитись на фокуси з числами, послухати про їх секрети і відтворити цю магію чисел з друзями; грали з монетами, розміщаючи найоптимальніше гроші та використовуючи основні властивості кола та круга, замовляли найвигідніше піцу, знаходили центр кола, перевіряли число π та пакували круглі об’єкти; підручними засобами малювати еліпс та дізнались як працює теорія ймовірностей на прикладі фокусів з картами. Вже традиційною стала демонстрація гіроскопічного ефекту на прикладі велосипедного колеса.

Діти були вражені та здивовані, що завдяки математики можна розв’язати багато побутових питань і бути при цьому у виграші.

Дякуємо Коваленко Анжеліні Михайлівна та Криловій Ользі Іванівні за сприяння проведенню цього науко-популярного заходу та керівництву кафедри за сприяння популяризації математики.

 

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *