26.05.2023 року викладачами кафедри педагогіки і педагогічної майстерності МДПУ імені Богдана Хмельницького Дудко Я.В., Марецькою Ю.І., заступником директора з виховної роботи Центральненської гімназії Київської області Латиш В.В. та здобувачкою Мальцевою Ю. було організовано семінар “Організаційно-педагогічні засади створення недискримінаційного освітнього середовища»

26 травня 2023 року за підтримки Центру недискримінаційної освіти МДПУ імені Богдана Хмельницького доцентом кафедри педагогіки і педагогічної майстерності Дудко Я.В., завідувачкою кафедри педагогіки і педагогічної майстерності, доцентом Марецька Ю.І., заступником директора з виховної роботи Центральненської гімназії Київської області Латиш В.В. та здобувачкою спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки “Позашкільна освіта” Мальцевою Ю. було організовано семінар “Організаційно-педагогічні засади створення недискримінаційного освітнього середовища» для здобувачів вищої освіти І-ІІІ рівнів акредитації, викладачів закладів вищої освіти, учителів та представників управлінського апарату закладів загальної середньої освіти.

На початку семінару організаторами було підкреслено, що однією із стратегічних задач модернізації освіти України та актуальною проблемою сьогодення є створення недискримінаційного освітнього середовища у закладах освіти. Під час семінару було обговорено питання «Які необхідно створити умови безпечного освітнього середовища у закладах освіти?». Дудко Я.В. та Латиш В.В. наголосили на тому, що на законодавчому рівні основні напрямки виявлення, запобігання та подолання дискримінації у закладах освіти подано у низці нормативно-правових документів: Законі України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145–VIII, Законі України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 р. № 463–IX, Указі Президента України від 25.05.2020 р. № 195/2020 «Про Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі», Листі МОН від 14.08.2020 р. № 1/9–436 «Про створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та попередження і протидії булінгу (цькуванню)» та ін. Учасники семінари брали активну участь в обговоренні проблеми забезпечення нормативно-правових, інформаційних, науково-методичних, матеріально-фінансових, психолого-педагогічних та організаційно-педагогічних умов створення недискримінаційного освітнього середовища у закладах освіти.dо,