В рамках співпраці між Департаментом з протидії дискримінації Ради Європи та українськими партнерами, 29-30 березня 2023 року (м. Варшава, Польща), пройшла конференцію «Забезпечення впровадження реформ у сфері протидії дискримінації в Україні відповідно до європейських стандартів», яка була організована спільно двома проєктами: Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з мовою ворожнечі в Україні» та проєктом Ради Європи «Підтримка реформи законодавчої бази щодо національних меншин та стійкості національних меншин і ромів в Україні»!

📑🚩Захід організований з метою презентації співпраці у сфері протидії дискримінації, та обговоренні планів та пропозицій щодо продовження співпраці задля вдосконалення політик та практик із протидії дискримінації, сприяння рівності та боротьби з мовою ворожнечі, забезпечення прав національних меншин (спільнот). 

📝💁‍♀️Під час роботи конференції, наші викладачі, проректор, Олена Арабаджи, декан факультету інформатики, математики та економіки, Ернест Муртазієв та завідуючка кафедри соціології та філософії, Людмила Афанасьєва, презентували результати реалізацації проекту за підтримки Ради Європи «Етнічні спільноти і спільність: запорука громадської активності та довіри»!

В рамках його реалізації, вперше в Україні на значному масиві опитаних представників етноспільнот одного багатокультурного тимчасово окупованого міста, був проведений багатовимірний науковий аналіз реальної ситуації з визначенням потреб тих мелітопольців, хто залишився в тимчасово окупованому місті, хто став вимушено переміщеними особами, чи біженцями. 

✊✅Основними методами дослідження послугували анкетні опитування, контент-аналіз публікацій в соціальних мережах, особистих переписок, фокус-групові дискусії. Це дослідження, можна розглядати як доказову базу для розуміння ситуації в місті. 

📚👍Дані були передані до Мелітопольського виконавчого комітету, це в свою чергу надало можливість мати чітке уявлення, чого реально потребують, хочуть і з якими проблемами насправді стикаються представники різних етнічних громад Мелітополя у часи цієї війни. 

💼☝️Але даний проєкт це не тільки дослідження ситуації, це й знаходження дієвих каналів допомоги й підтримки. 

‼️🇺🇦В рамках його реалізації, на запит наших респондентів, було організовано і проведено для етноспільнот серію психологічних тренінгів «стрес, реакція на стрес, способи адаптації”, психологічні індивідуальні консультації в режимі онлайн-гарячої лінії, індивідуальні зустрічі в он-лай, оф-лайн форматі.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *