Засідання Вченої ради факультету

29 травня 2024 року на факультеті інформатики, математики та економіки відбулося засідання Вченої ради факультету, на якому розглядався такий порядок денний:

  1. Про роботу центру експертизи та моніторингу якості освітнього процесу та комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм на факультеті інформатики, математики та економіки в поточному навчальному році. (Доповідачі: завідувач кафедри управління та адміністрування, доцент, член комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм спеціальностей Захарова Н.Ю.; доцент кафедри педагогіки і педагогічної майстерності, інспектор Центру експертизи та моніторингу якості освітнього процесу Кожевникова А.В.)
  2. Про оновлення освітніх програм на факультеті:

Бакалавр: ОПП «Комп’ютерні науки», ОПП «Менеджмент підприємств і організацій».

Магістратура: ОПП «Управління навчальними закладами», ОПП «Менеджмент підприємств і організацій», ОНП «Професійна освіта. Цифрові технології», ОПП «Комп’ютерні науки», ОПП «Педагогіка вищої школи», ОПП «Позашкільна освіта», ОПП «Соціологія муніципальної політики», ОНП «Соціологія і психологія муніципальної політики». (Доповідачі: гаранти освітніх програм)

  1. Затвердження річних звітів аспірантів першого року навчання (Доповідачі: завідувачі відповідних кафедр)
  2. Про затвердження стратегії розвитку факультету інформатики, математики та економіки на 2024-2028 рр. (Доповідач: декан факультету Муртазієв Е.Г.)
  3. Про виконання плану видань наукової та навчально-методичної літератури за 2023 – 2024 навчальний рік кафедрами факультету. (Доповідач: голова НМР факультету, доцент кафедри управління та адміністрування Осипенко С.О.)
  4. Різне.

 

По першому питанню член комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм спеціальностей, доценти Захарова Н.Ю. та Кожевнікова А.В. звітували про роботу комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм на факультеті інформатики, математики та економіки в поточному навчальному році слід відзначити наступне:

На факультеті розроблені і діють 24 ОП:

9 на першому (бакалаврському) рівні

11 на другому (магістерському) рівні

4 – на третьому (освітньо-науковому) рівні.

В рамках проведеного анкетування в грудні 2023 року «Якість освітньої програми та організація освітнього процесу в університеті очима здобувачів вищої освіти» здобувачів вищої освіти факультету комісією було окреслено ряд рекомендацій, що закріплено протоколом засідання Вченої ради факультету інформатики, математики та економіки №3 від 29.12.2023

За результатами роботи комісії можна рекомендували:

1.Гарантам ОП при оновленні освітніх програм у 2024 році врахувати:

– актуальні Положення Університету;

– Наказ МОН України № 96 від 26.01.2024 «Про внесення змін до деяких стандартів вищої освіти» та Наказ МОН України № 1583 від 29.12.2023 «Про внесення змін до деяких стандартів вищої освіти»;

– результати аналітичного звіту внутрішньої та зовнішньої експертизи освітніх програм.

  1. Гарантам ОП систематично, за графіком анкетування, що складається щорічно і реалізується відповідними службами Університету, проводити анкетування здобувачів освіти та інших стейкхолдерів, завідувачам кафедр організовувати обговорення результатів анкетувань на засіданнях кафедр за участі студентських гарантів та інших стейкхолдерів, кураторам ECTSта гарантам ОП доводити результати анкетування та прийняті кафедрою рішення до здобувачів та інших стейкхолдерів, розміщувати зазначену інформацію на сторінках кафедр

Завідувачам кафедр, гарантам ОП під час наступного обговорення результатів анкетування включати в прийняті рішення конкретні заходи щодо удосконалення якості ОП та процесу їх реалізації;

  1. Крім того, гарантам ОП організувати співпрацю зі здобувачами вищої освіти щодо врахування їх пропозиції під час перегляду освітньої програми та інших процедур забезпечення її якості, забезпечити інформування здобувачів щодо врахування їх пропозицій під час перегляду ОП.

Наприкінці члени Вченої ради затвердили звіт про роботу комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм.

По другому питанню гаранти освітніх програм доповіли про оновлення їх. Члени Вченої ради одноголосно підтримали зміни в освітніх програмах.

По третьому питанню завідувачі кафедр математики і фізики, інформатики і кібернетики, економіки та готельно-ресторанного бізнесу доповіли про річне звітування аспірантів першого року навчання. Члени Вченої ради затвердили річні звіти.

По четвертому питанню декан факультету Муртазієв Е.Г. представив презентацію стратегії розвитку факультету інформатики, математики та економіки на 2024-2028 рр.  Члени Вченої ради висловилися та ухвалили стратегію розвитку факультету.

По п’ятому питанню виступила голова НМР факультету, доцент кафедри управління та адміністрування Осипенко С.О. Вона доповіла про план видань наукової та навчально-методичної літератури за 2023-2024 н.р. Це план майже виконано на 100%, адже в червні також заплановано видання де-кількох методичних розробок. Всього на сьогоднішній день підготовлено 38 навчально методичних видань, з них 1 навчально-методичний посібник, 1 підручник. Позапланом було підготовлено 5 навчально методичних видань. Проведено: 9 навчально методичних семінарів; 9 гостьових лекцій; 7 круглих столів з гарантами ОП, стейкхолдерами, здобувачами; 9 тренінгів. Але не дивлячись на це доцільно посилити роботу кафедр, доповіла голова НМР факультету, щодо видання або перевидання підручників,  посібників та інших навчально-методичних видань із метою забезпечення літературою усіх освітніх компонентів спеціальностей. Члени Вченої ради ухвалили звіт по плану видань наукової та навчально-методичної літератури за 2023-2024.

В різне увійшло питання щодо затвердження освітньо-наукової програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Аналітика суспільних процесів» спеціальності 033 «Філософія» галузь знань 03 Гуманітарні науки». По цьому питанню перший проректор, професор кафедри соціології та філософії Глебова Н.І. розповіла про освітньо-наукову програму та члени Вченої ради затвердили її одноголосно.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *