Робота зі стейкхолдерами, міжвузівська співпраця

Гостьова лекція

13 березня 2024 р. на факультеті інформатики, математики та економіки МДПУ імені Богдана Хмельницького відбулася гостьова лекція Алли Василівни Череп, доктора економічних наук, професора, Академіка Національної Академії наук вищої освіти України завідувачки кафедри фінансів, банківської справи та страхування Запорізького національного університету.

В рамках теми «Валютний ринок» лекторкою надана загальна характеристика атрибутів валютного ринку, розкриті особливості функціонування валютного ринку України, виокремлені  чинники формування валютного курсу, проведено аналіз його зміни за останні роки, надано оцінку державному регулюванню валютного ринку під час війни.

Велику вдячність висловлюємо Алі Василівні за фахове подання матеріалу, цікаву і змістовну дискусію. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Презентація проєкту HelpFi

14 лютого 2024 року кафедрою управління та адміністрування МДПУ імені Богдана Хмельницького була організована онлайн-зустріч, спікером якої став Сергій Васильович Парасюк, підприємець з Маріуполя. Він презентував власний проєкт - онлайн сервіс  HelpFi  https://helpfi.ua/founder для швидкого пошуку допомоги та послуг, які надаються за різними категоріями і напрямами. Розробник  детально описав весь алгоритм досягнення своєї мети: від усвідомлення проблематики, формування концепції та технічних рішень до реалізації самого проєкту. Наголошувалось на готовності співпраці, необхідності отримувати зворотній зв’язок для аналізу конструктивної критики та наданих пропозицій. Понад 1000 реальних людей вже приєдналися до цієї ідеї... Чекаємо на Вас! Бажаємо розробникам  успіхів у реалізації проєкту та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Особливості страхування у воєнний час

13 жовтня 2023 року за сприяння кафедри управління та адміністрування МДПУ імені Богдана Хмельницького відбувся семінар-практикум: «Особливості страхування у воєнний час». Семінар провів директор регіонального офісу ПрАТ «СК «ПЗУ Україна» у м. Мелітополь Гагарін Олексій Юрійович. Розглянуто практичні питання страхування в умовах підвищеного ризику, з яким стикнулися громадяни України та вітчизняний бізнес. Дякуємо спікеру за актуальну інформацію, поради і вичерпні відповіді на питання. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Розширене засідання кафедри за участі стейкхолдерів

15.03.2023 року відбулося розширене засідання кафедри управління та адміністрування за участі стейкхолдерів в рамках обговорення ОП «Менеджмент підприємств та організацій» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» (гарант к.е.н., доцент Захарова Н.Ю.)

В рамках змістовної дискусії запрошені стейкхолдери висловили свої рекомендації щодо удосконалення освітньої програми з урахуванням сучасних реалій діяльності підприємств і організацій, особливо в умовах невизначеності. Було також акцентовано увагу на ряді компетентностей, якими повинен володіти ефективний менеджер на основі тенденцій, що склалися на сучасному ринку праці.

Колектив кафедри щиро вдячний за участь у засіданні заступниці голови Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області Когут І.А., директору Запорізького представництва ТОВ «Компанія АгроНова» Осипенку О.М., директору ТОВ «Брайтмедіа Компані» Сухацькому К.Є., співзасновниці мережі інтернет магазинів оптово-роздрібної торгівлі побутовими товарами та декору Лагоді Є.Ю., менеджеру по роботі з регіональними клієнтами ТОВ «Нова пошта» Бесарабу І.В.

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Одна із систем становлення успіху

8 грудня 2021 року відбулася зустріч зі стейкхолдером Щебликіном Станіславом на тему "Одна із систем становлення успіху".

Здобувачі вищої освіти спеціальності «Менеджмент» та викладачі кафедри «Управління та адміністрування» приймали активну участь у заході, під час якого були поставлені креативні запитання, на які було отримано розгорнуту та лаконічну відповідь.

Учасники отримали задоволення від зустрічі та корисні настанови і поради на майбутнє.

Чи багато банків в Україні? Державне регулювання діяльності банків.

В рамкам міжвузівської співпраці між Запорізьким Національний університетом та Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького 13.10.2021 р. відбулася он-лайн лекція декана економічного факультету, д.е.н., проф. Череп А.В. на тему: "Чи багато банків в Україні? Державне регулювання діяльності банків." У зустрічі прийняли участь викладачі та здобувачі вищої освіти обох навчальних закладів. Приділялась увага питанням забезпечення конкурентоспроможності України, в тому числі її фінансового сектору. Розглядалися особливості функціонування ТОП-10 найбільших банків світу. Акцентована увага на глобальних тенденціях розвитку світової банківської системи. Учасники он-лайн зустрічі декан факультету інформатики, математики та економіки доц. Петренко В.А. та зав. кафедри управління та адміністрування доц. Павленко О.М. подякували спікеру за змістовну доповідь, підкреслили корисність зустрічей у такому форматі та виразили надію на майбутню плідну співпрацю. Дякуємо викладачам та здобувачам вищої освіти нашої кафедри та кафедр соціології; економіки та готельно-ресторанної справи; математики та фізики за участь!

Студенти та викладачі кафедри "Управління та адміністрування" Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького в рамках проведення дуальних занять завітали до Групи компаній «Турбоком».

В процесі студенти ознайомилися зі сферою діяльності підприємства, його історією, виробничими процесами і потужностями, а також продукцією Групи компаній «Турбоком». У форматі діалогу директор з розвитку Горбачов К.П. Константин Горбачев то, відповів на питання, пов'язані з організацією і плануванням виробництвом, розповів про роботу маркетингового відділу і сервісного центру, а також про можливі перспективи проходження виробничої практики та працевлаштування майбутніх менеджерів!!! Дякуємо керівництву Групи компаній «Турбоком» в особі генерального директора Овчаренка В.Г. Владимир Овчаренко і директору з розвитку Горбачову Костянтину Петровичу за цікаву і корисну інформацію та сподіваємося на подальше співробітництво у сфері науки і бізнесу. «Турбоком - енергія для життя, техніки і бізнесу». Завод Турбоком Вітаємо з ювілеєм - 20 років!

Сьогодні був дуже насичений та цікавий освітній процес!

Заняття з дисциплін напряму "Менеджмент" та "Управління проєктами" пройшли у дуальній формі навчання на базі Мелітопольської трикотажної фабрики! Ми впевнені, що саме такий підхід до навчання допоможе майбутнім фахівцям якнайшвидше та максимально якісно опанувати свою професію - менеджера, керівника підприємств та організацій. Дякуємо Элла Петецкая за цікаву та корисну інформацію! Анонсуємо, що заняття в дуальній формі будуть проходити декілька разів на місяць! Слідкуйте за новинами та запрошуємо організації до співпраці!