ХХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми геометричного моделювання» в дистанційному (он-лайн) режимі

22 вересня 2020 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького кафедрою прикладної математики та інформаційних технологія, вперше, була проведена ХХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми геометричного моделювання» в дистанційному (он-лайн) режимі.

У роботі конференції прийняли участь 103 делегати із 16 закладів вищої освіти України, а також з Ізраїлю, Польщі, США, ОАЕ, Азербайджану, з яких 45 докторів наук, 8 академіків, 36 кандидатів наук. Представлено 51 доповідь.

За результатами роботи конференції опубліковано 2 випуски фахового збірника наукових праць «Сучасні проблеми моделювання» та тези доповідей учасників конференції (Ковальов Ю.М. (гол. редактор), Найдиш А.В (заступник гол. редактора)).

 

Мета проведення конференції:

  • обговорення питань з наукових досліджень у галузі геометричного моделювання об’єктів, явищ та процесів;
  • розширення кола проблем і задач, що успішно розв’язуються методами прикладної геометрії та геометричного моделювання;
  • обговорення нових напрямків розвитку теорії та впровадження одержаних результатів;
  • вдосконалення методики викладання дисциплін, пов’язаних із графічно-інформаційними технологіями.

Результатом роботи конференції стане напрацювання рекомендацій стосовно розширення досліджень з геометричного моделювання як у напрямку одержання фундаментальних результатів, так і в поширенні прикладних аспектів досліджень та встановлення тісніших зв’язків із практикою.

 

Інформація про найважливіші наукові результати, отримані протягом 3-5 років у відповідній галузі з зазначенням ЗВО і наукових організацій, які залучалися до співпраці.

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми геометричного моделювання» є щорічною, постійною, була започаткована академіком Найдишем В.М.
у 1994 р.

Співорганізатори конференції: Міністерство освіти і науки України, Українська асоціація з прикладної геометрії, Мелітопольська школа прикладної геометрії.

Конференція сприяє розширенню та інтенсифікації міжнародних зв’язків, а також зростанню зацікавленості спеціалістів різних профілів проблемами геометричного моделювання. Означена обставина підтверджує зростаючу вагомість та значущість досліджень у галузі геометричного моделювання для практичного розв’язання широкого кола проблем у різноманітних галузях людської діяльності.

Щорічно на конференції присутні вчені провідних національних університетів, зокрема – Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»; Національного авіаційного університету; Національного університету біоресурсів і природокористування України; Київського національного університету будівництва і архітектури; Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара; Національного університету цивільного захисту України; Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка; Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та інших.

На конференції заслуховуються та обговорюються результати науково-прикладних досліджень, доповіді по завершеним дисертаціям на здобуття наукового ступеню кандидата та доктора технічних наук, наукові роботи студентів, які приймають участь у конкурсах наукових робіт, зокрема у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт по природним, технічним наукам навчального року у галузі «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка».

 

Основні питання, що пропонуються для обговорення:

  • геометричне моделювання явищ і процесів;
  • теоретичні проблеми прикладної геометрії;
  • підготовка наукових та педагогічних кадрів;
  • комп’ютерна графіка, дизайн, інформаційні технології проектування.

 

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *