🥳🇺🇦 КОЛЕКТИВ УНІВЕРСИТЕТУ ПИШАЄТЬСЯ СВОЇМИ ПРОГРЕСИВНИМИ ЗДОБУВАЧАМИ! Сьогодні, 6 грудня на базі КНУ ім.Т.Г. Шевченка відбулось нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт зі спеціальності «міжнародне право» на тему «Міжнародно-правові наслідки збройної агресії рф проти України».

Незламна освітянська родина Університету щиро вітає здобувачку другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 054 Соціологія МДПУ імені Богдана Хмельницького ОЛЕНУ РЕШЕТНІКОВУ та її наукових керівників доцента Людмилу Афанасьєву та професора Михайла Цюрупи З ПЕРЕМОГОЮ та отриманням третьої премії Президентського Фонду Леоніда Кучми!  

Тема наукового дослідження: «Правові підвалини притягнення до відповідальності головних військових злочинців Московії: аналіз юридичних підстав початку міжнародного судового процесу «Нюрнберг-2»».

На власному досвіді усі ми – мелітопольці, зазнали антиправний режим російської окупації, нехтування правами людини і свободами демократичного суспільства. Тематика, представлена Інститутом міжнародних відносин, була цікавою у науковому відношенні та важливою для покарання військових злочинців на міжнародно-правових засадах. Європейські лідери неодноразово закликали до створення механізму покарання головних військових злочинців росії, однак потрібні міцні правові підвалини судового розгляду.

 

В роботі Олени був продемонстрований шлях уникнення тих вад ідейно-політичного та правового характеру, за які піддавали критиці засідання та вироки Нюрнбезького трибуналу.

Війна вимагає всенародної відповіді на фронті, в тилу, на вільних і окупованих територіях, у тому числі на ділянці культури, науки, права.

 

Вітаємо! Пишаємось! Тримаємо освітній фронт! Працюємо заради Перемоги

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *