Перемога МДПУ на десятій щорічній олімпіаді SoMaS Challenge 24 Університету Шеффілда (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії)

Команда Aleph Zero студентів факультету математики, інформатики та економіки МДПУ імені Богдана Хмельницького виборола перемогу в номінації «Найкраща спільна робота» у міжнародній математичній олімпіади SoMaS Challenge 24 Університету Шеффілда (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії).

21 березня 2024 року на базі Школи математики та статистики Університету Шеффілда відбулося нагородження переможців десятої щорічної олімпіади SoMaS Challenge. Олімпіада є командним змаганням, метою якого є розв’язання цікавих та водночас складних задач з різних розділів математики, які були запропоновані викладачами та науковцями університету. 

В олімпіаді брали участь як команди із Шеффілда, так і команди університетів з інших міст та країн. 

Команда МДПУ Aleph Zero, до якої входять студенти спеціальності “Середня освіта. Математика” Катерина Шматко, Діана Рудакова, Єгор Василець, Анна Бєлая, Данило Тимошенко та студенти спеціальності “Комп’ютерні науки” Євген Лобода, Сергій Андрєєв, під керівництвом старшого викладача кафедри математики і фізики Володимира Фоменко, приймала участь у цьому змаганні вдруге. Змагання відбувалось асинхронно в онлайн режимі із студентами інших університетів та Університету Шеффілда, який, згідно з Шанхайским рейтингом, входить до ТОП-100 найкращих університетів світу та ТОП-10 найкращих університетів Великої Британії . Наші студенти були запрошені до відеоконференції на розбір задач та нагородження переможців. Тож перемога нашої команди у категорії “Найкраща спільна робота” була дуже несподіваною та емоційною. Окремо журі відзначило й оригінальні розв’язки деяких задач, виконаних учасниками команди Aleph Zero, зокрема, задач з топології. 

Переможці олімпіади отримали дипломи, де відзначено їх заслуги, та подарункові сертифікати на 20 £ однієї з найбільших міжнародних торгових інтернет-платформ.

Окрема подяка Анастасії Яковенко, яка допомагала та дуже вболівала за нашу команду!

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *