Установчі конференції щодо проходження практик

Впродовж 2023-2024 н.р., в дати відповідні до графіку освітнього процесу, науково-педагогічними працівниками кафедри, керівниками практик, були проведені установчі конференції для здобувачів освітніх програм кафедри. Завідувач кафедри, гаранти освітніх програм ознайомили здобувачів із керівниками практик, строками їх проведення, цілями та завданнями.
 
Завідувач кафедри ознайомила здобувачів із особливостями проходження практик. Було зазначено, що практична підготовка здобувачів за ОП передбачає здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми в сфері економіки та бізнесу, в туризмі та готельно-ресторанному господарстві безпосередньо на підприємствах. Практична підготовка надає можливість майбутнім фахівцям з економіки та бізнесу, сфери гостинності набути необхідних професійних компетентностей з урахуванням сучасних світогосподарських процесів, формує фахівців з новим перспективним способом мислення, здатних застосовувати інноваційні стратегічні рішення щодо вимог ринку.
 
Під час зустрічі було зазначено, що практична підготовка передбачає проходження 3 етапів: перший – підготовчий, на якому здобувачі ознайомлюються із програмою практики, отримують індивідуальне завдання від керівника та складають календарний план роботи на період проходження практики; другий – безпосередньо період проходження практики, де здобувачі збирають й узагальнюють матеріали за індивідуальними завданнями; третій –підсумковий етап, на якому здобувачі мають підготувати звіт з практики у відповідності до вимог програми практики та методичних рекомендацій щодо проходження навчальної або виробничої практики з фаху. Здобувачі надають звіт з проходження практики у встановлені терміни та захищають перед комісією, призначеною завідувачем кафедри.
 
До відома здобувачів було доведено що усе необхідне методичне забезпечення щодо проходження практик розміщенне на сайті Центру дистанційних освітніх технологій Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та на сторінці кафедри економіки та готельно-ресторанного бізнесу сайту Університету.
 
До установчих конференцій з практик залучались стейхолдери освітніх програм – професіонали-практики, директор ТОВ «ХОРС» Кузменко Анна, директор ТА «АССОЛЬ» Бут Олена, директор ЗАТ «OPME ІНВЕСТИСІЙОС» Барський Павло, директор ТОВ «Кушугумський медичний центр» Ткачук Тетяна.
 
Залучені стейкхолдери акцентували увагу здобувачів на практичній підготовці, яка відбувається на базі реальних підприємств, де майбутні фахівці набувають вмінь та навичок, професійних компетентностей, використовуючи сучасні наукові надбання, технології та обладнання, досвід професіоналів-практиків.
Проходження практичної підготовки здобувачами освітніх програм кафедри економіки та готельно-ресторанного бізнесу видувається на реальних підприємствах в рамках договорів про співробітництво http://surl.li/sqsdu.
 
Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *