Практики

Силабус Виробничої практики за освітньою програмою “Економіка та бізнес” 
Силабус Виробничої практики за освітньою програмою “Готельно-ресторанне господарство та туристичний бізнес” 
Силабус Навчальної практики за освітньою програмою “Економіка та бізнес” 
Силабус Навчальної практики за освітньою програмою “Готельно-ресторанне господарство та туристичний бізнес” 
Силабус Виробничої практики за освітньою програмою “Керівництво персоналом та економіка праці” 
Силабус Виробничої практики за освітньою програмою “Економіка та адміністрування в охороні здоров’я” 

Положення про практичну підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми ступенями бакалавра і магістра у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького
Реєстр потенціних баз для проходження практик

Робоча програма виробничої (педагогічної) практики ОНП Розвиток продуктивних сил та регіональна економіка

Наказ про організацію та проведення практики №145/30-21 (ПЕРЕГЛЯНУТИ)
Наказ про організацію та проведення практики №05_30-21 (ПЕРЕГЛЯНУТИ)
Наказ про організацію та проведення практики №07_30-21 (ПЕРЕГЛЯНУТИ)
Наказ про організацію та проведення практики №22_30-21 (ПЕРЕГЛЯНУТИ)
Наказ про організацію та проведення практики №37_30-21 (ПЕРЕГЛЯНУТИ)

Практика здобувачів вищої освіти є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького і проводиться на оснащених відповідним чином базах навчального закладу, а також на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей господарювання та форм власності. Метою практики є оволодіння сучасними методами, формами організації праці в майбутній професії, формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності. Змістом навчальних і виробничих практик є також збір фактичного матеріалу для виконання курсових та кваліфікаційних робіт.

Види практик:

За рівнем вищої освіти «Бакалавр» проводяться як навчальні, так і виробничі практики  для здобувачів спеціальностей 051 Економіка, 241 Готельно-ресторанна справа, С1 Економіка та міжнародні економіні відносини, J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг.
За рівнем вищої освіти «Магістр» проводиться виробнича практика (з економіки), виробнича практика (з менеджменту) та науково-дослідна практика.
Всі практики мають відповідне методичне забезпечення. Перед початком практик проводяться установчі конференції, інструктаж з дотримання вимог техніки та охорони праці. По закінченню практик на кафедрі проходять звітні конференції, де здобувачі презентують свої здобутки, отримані під час проходження практик.

Графік проведення практик 2025-2026 н.р. (ПЕРЕГЛЯНУТИ)